Steunzolen zijn uitneembare zolen die u in uw schoenen plaatst. Ze vervangen het voetbed dat standaard in uw schoenen zit en worden veel toegepast in de podologiepraktijk, omdat ze van grote invloed kunnen zijn op het verminderen van pijnklachten in uw voeten, knieën, benen, heupen en lage rug.
Steunzolen kunnen bij verschillende klachten worden toegepast. Zo kunnen ze zorgen voor een betere drukverdeling en kunnen ze uw algehele houding verbeteren. Een beenlengteverschil kan met steunzolen worden beïnvloed. Soms is het nodig dat specifieke spieren of pezen worden ontlast of dat drukpunten worden vermeden. In dat geval kan de registerpodoloog op een specifieke plaats in de steunzool een verhoging of verlaging aanbrengen, waardoor uw voeten op een andere manier worden belast.
Podocentrum Castricum levert steunzolen die op maat gemaakt zijn.
Via het vraaggesprek en onderzoek gaan we een probleemgerichte oplossing zoeken. Tevens wordt er gebruik gemaakt van een statische scan-afdruk, een dynamische scan-afdruk en een digitale loopanalyse.
Indien nodig wordt er naar de knie/heup en (onder)rug gekeken.
Overlegd zal worden in welk type schoenen de zolen zullen worden gedragen (confectie/sport/wandelschoen).
De gegevens worden digitaal ingetekend en zullen worden uitgefreesd. De zolen worden daarna naar het model schoen gemodelleerd d.m.v. een schuurmachine.
Een teenorthese corrigeert of geeft steun
Een teenorthese is gemaakt van siliconen die op maat gevormd worden naar de voet en de gewenste stand van de tenen. Dit hulpmiddel voor uw tenen kan vervaardigd worden uit materiaal van verschillende hardheden, afhankelijk van de benodigde steun of correctie.
Een teenorthese wordt toegepast om bijvoorbeeld de stand van de tenen te corrigeren, druk te verdelen of irritatie te voorkomen. Bij hamer- of klauwtenen voorkomt dit hulpmiddel pijn op de toppen en de bovenkant van de tenen.
De orthese zorgt er niet voor dat de stand van uw tenen blijvend wordt gecorrigeerd. Wanneer u de orthese niet draagt, nemen uw tenen hun oorspronkelijke stand weer aan.
A) Schoenen met veter- en/of klittenbandsluiting kunnen over het algemeen beter om de voet gesloten worden.
B) Een schoen met een brede en maximaal 3 cm hoge hak, geven de meeste steun.
C) Het is belangrijk dat de schoen een goede hielversteviging heeft (contrefort).
D) Een schoen moet een goede gelengsteun hebben, zodat de schoen tussen zool en hak niet doorzakt. Tevens zorgt deze steun ervoor, dat de voet op een juiste manier afwikkelt.
E) Schoenen moeten goed passen in lengte en breedte. Het is belangrijk dat er genoeg teenruimte is, deze wordt gemeten vanaf de langste teen. De toegift moet 10 mm lengte bedragen, dit i.v.m. belasting en afwikkeling van de voet. Bij een kinderschoen wordt er nog 3 mm extra groeiruimte gerekend worden.
F) Er dient voldoende ruimte voor de tenen aanwezig te zijn in de schoen. Hierbij moet u rekening houden met de breedte van de schoen, zoals hierboven vermeld, en de hoogte van de schoen.
06-15661304
KvK nr: 84450800
BTW ID: NL003966544B87
IBAN: NL35RABO0374949239
Kabiz nr.: 18107312681
Stichting Loop nr.: 2021038
BIG nr.: 59045180504